Annonse


– HD-video vil kvele nettet

I dag brukes Internett av de fleste i rykk og napp, og for det meste med innhold som ikke tar opp den helt store kapasiteten .

«Mosomme» videosnutter

Men om de store filmselskapene skulle begynne å selge video for alvor i en kvalitet som kan sammenlignes med DVD eller til og med HD-DVD, da får nettet problemer.

Og om mer eller mindre morsomme videosnutter som sirkulerer på e-post skulle komme i høyoppløst videoformat, har nettet enda mindre å stille opp med.

Tør ikke bygge ut

I følge to av de største internettilbyderne i USA, Verizon og BellSouth, foreligger det ingen planer om å dimensjonere opp nettet slik at det kan takle en eventuell eksplosjon i høydefinisjonsvideo i fram tida.

Annonse


Dette fordi man ennå ikke vet om det er regningssvarende. Selv om Warner og andre filmselskaper nå begynner med nedlasting, er det ikke sikkert at det kommer til å bli noen suksess med det første. Derfor tar nettbransjen ikke sjansen på å bygge ut.

– Vi klarer ikke levere

De er likevel sikre på at om folk endrer vaner over natta, vil alle lide under det.

– Den nakne sannhet er at dagens nettverk rett og slett ikke har kapasitet til å levere det kundene forlanger, sier Verizons lobbyist Tom Tauke til nyhetsbyrået Associated Press.

Kilde:
news.yahoo.com

Annonse