– HD-video vil kvele nettet

I dag brukes Internett av de fleste i rykk og napp, og for det meste med innhold som ikke tar opp den helt store kapasiteten .

«Mosomme» videosnutter

Men om de store filmselskapene skulle begynne å selge video for alvor i en kvalitet som kan sammenlignes med DVD eller til og med HD-DVD, da får nettet problemer.

Og om mer eller mindre morsomme videosnutter som sirkulerer på e-post skulle komme i høyoppløst videoformat, har nettet enda mindre å stille opp med.

Annonse

Tør ikke bygge ut

I følge to av de største internettilbyderne i USA, Verizon og BellSouth, foreligger det ingen planer om å dimensjonere opp nettet slik at det kan takle en eventuell eksplosjon i høydefinisjonsvideo i fram tida.

Dette fordi man ennå ikke vet om det er regningssvarende. Selv om Warner og andre filmselskaper nå begynner med nedlasting, er det ikke sikkert at det kommer til å bli noen suksess med det første. Derfor tar nettbransjen ikke sjansen på å bygge ut.

– Vi klarer ikke levere

De er likevel sikre på at om folk endrer vaner over natta, vil alle lide under det.

– Den nakne sannhet er at dagens nettverk rett og slett ikke har kapasitet til å levere det kundene forlanger, sier Verizons lobbyist Tom Tauke til nyhetsbyrået Associated Press.

Kilde:
news.yahoo.com

Annonse
Annonse