Annonse


Canada liker Opera

Firefox fosser framover, og nærmer seg nå 12 prosent totalt. Foran Opera ligger også Apples Safari, med 2,02 prosent av verdensmarkedet. Likevel viser på Opera, Safari og Firefox økning. Mens Internet Explorer og Netscape synker med henholdsvis 0,65 prosent og 0,01 prosent.

Store i Canada

Ikke overraskende er det fortsatt Microsofts Internet Explorer som er sjefen. I verden som helhet har nettleseren nå en andel på 85,17 prosent. I USA har den derimot bare en andel på 82,47 prosent, mens den i nabolandet Canada er nede på 77,41 prosent.

Kanadierne synes å like Opera bedre enn de fleste andre, bortsett fra nordmennene. Her ligger nemlig Opera på over 2 prosent, og er dermed omtrent jevnstor med Safari.

Bra i Øst-Europa

I Storbritannia ligger Opera derimot under en halv prosent, mens den i Nederland ligger omtrent på det samme som verden for øvrig.

Annonse


Oppdatert 16/5-2006 kl. 08.25:Opera-sjefen Jon S. von Tetzchner påpeker overfor ITavisen at Opera har en andel på mellom 5 og 10 prosent i land som Russland, Polen, Tyskland, Romenia med flere.

Kilde:
onestat.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse