Apple

Annonse


– iPod-brukere er tyver

AppleTidligere har Microsoft-sjef Steve Ballmer gått ut og sagt omtrent akkurat det samme. Både Microsoft og Real networks er konkurrenter til Apples iTunes Music Store.

– iPod-musikk er stjålet

Konkurrentene liker dårlig Apples proprietære formater, som gjør at musikkkjøperne mer eller mindre tvinges til å kjøpe musikken sin på iTunes – med mindre de laster den ned ulovlig.

– Det vanligste musikkformatet på en iPod heter «stjålet», har Microsoft-sjef Steve Balmer sagt tidligere.
– Omtrent halvparten av iPod-musikken er fremskaffet ulovlig, enten ved fildeling eller ved å rippe venners cd-er, noe som også er ulovlig, sier Glaser.

Taper i konkurransen mot Apple

I realiteten svarer de fleste iPod-eiere at de ripper sine egne CD-er. Nå tyder imidlertid salgstallene til iTunes på at iPod-brukerne er i ferd med å oppdage nedlasting som distribusjonskanal.

Annonse


Når 77 prosent av verdens MP3-spillere er av merket iPod, og disse samtidig nekter å spille av musikk med annen kopibeskyttelse enn Apples egen, begynner vi å forstå hvorfor konkurrentene sutrer. Både Microsoft og Real har egne nettbutikker for musikk som gjør det langt dårligere enn iTunes, takket være at sangene deres ikke kan spilles på verdens mest populære MP3-spiller.

– Musikkindustriens største tabbe

– Musikkindustrien har begått en stor tabbe. Ikke ved å gå med på Apples fastpris, men ved å la Apple lage spillere som bruker lukkede formater, er Glasers hjertesukk.

Glaser mener at det faktum at iTunes ikke spiller musikk lastet ned fra andre nettbutikker, tvinger brukerne til å ty til den eneste måten å skaffe seg ikke-kopibeskyttet, portabel musikk: Ved å stjele.

Kilde:
The Register

Annonse