Pirathunder Lucky Flo MPAA FACT

Annonse


Narkohunder mot piratkopier

Pirathunder Lucky Flo MPAA FACTDe sorte labradorene Lucky og Flo har blitt trent opp i løpet av en åttemåneders periode for å kunne identifisere DVD-plater som blir sendt over landegrensene. Slike plater blir ofte smuglet inn som et ledd i organisert kriminalitet.

Fant ingen piratkopier

Denne uken ble første test gjennomført på FedEx-sentralen ved Stansted Airport i London og hundene fant en rekke pakker med DVD-plater. Problemet var at alle pakkene som Lucky og Flo fant var lovlige. Allikevel ser organisasjonene bak prosjektet på testen som vellykket.

– Dette er første gangen hunder har blitt brukt noe sted i verden til å lete etter piratkopierte DVD-er og resultatene er utrolige. Samarbeidet med FedEx og tollen lot oss teste hundene i en virkelig situasjon og vi beviste at hundene kan brukes i det hektiske flyplasslivet, sa sjefen i britiske FACT, Raymond Leinster.

Det er filmbransjens vaktbikkje MPAA (Motion Picture Association of America) som står bak prosjektet, og med seg på laget har de fått FedEx, britiske FACT (Federation Against Copyright Theft) og tollvesenet HM Revenue & Customs.

Kilde:
MPAA (PDF-dokument)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse