thomas-wii-400

Annonse


Nærkontakt med Wii

Å se ting på pressekonferanse er en ting – men å føle ting i virkeligheten er noe annet. Vi fikk endelig muligheten til å prøvekjøre den mye omtalte Nintendo Wii-kontrolleren med egne hender.

Fjernkontrollen er overraskende liten. Mindre enn fjernkontrollene du er vant til, enten det er snakk om TV eller DVD-spiller. Den er kort og kompakt, og sitter perfekt i hånden.

Sammenkoblet med den såkalte “nunchuk”-kontrolleren, som holdes i venstrehånden, føles fjernkontrollen rett og slett perfekt. Til venstre holder vi den mindre delen, med en analog stikke og to knapper foran, og med høyrehånden styrer vi mesteparten av spillet. Begge er bevegelsesfølsomme, og gir ultimat kontroll. Hovedfjernkontrollen har en rekke knapper som utfører diverse funksjoner, avhengig av spillet, men fellestrekket er at det føles rett og slett riktig.

thomas-wii-400

Annonse


Litt tilvenning

Det tar riktignok et par minutter å venne seg til systemet, men med korrekt kalibrering sitter styringen akkurat som den skal. Vi prøvde en rekke spill og teknologidemoer, og det skal virkelig ikke mye til før det føles helt naturlig. Reaksjonen er kjapp, effektiv og nøyaktig, og Wii-konsollen tar i mot signalene gjennom en sensor som plasseres over eller under TVen.

Og selve Wii-konsollen er som forventet liten, utrolig stilig og elegant. Dette er et stykke spillmaskin vi virkelig ønsker oss i stua vår.

Men det skal sies at det grafiske med Wii ligger et godt stykke etter PlayStation 3 og Xbox 360. Noen av spillene (spesielt Super Mario Galaxies) var definitivt flotte. Men mange andre viste en grafisk kvalitet som var til og med svakere enn GameCube. Enkelte titler så rett og slett temmelig kjedelige ut grafisk, mens andre var på nivå med Xbox- eller PS2-titler.

wii-maskin-400

Ren underholdning

Likevel. Det spiller på en måte ikke så stor rolle. Fordi Wii betyr gøy. Etter kort tid svingte vi kontrolleren i alle retninger, smilte og følte en glede som sjelden er å oppleve med nye spillkonsoller. Ja, dette er nyskapende, originalt og spesielt.

Wii-kontrolleren kommer i mange utgaver. Du har fjernkontrollen, “nunchuk”-tillegget, en tradisjonell gamepad som kan kobles til, en pistol-lignende håndtak som settes på fjernkontrolleren, og mer kommer forhåpentligvis. Alt dette åpner for unike spillopplevelser.

wii-varianter-400

Det er fremdeles ingen fastsatt dato for Wii-lansering. Men vi har forhørt oss, og ryktene forteller om septemberlansering i Japan, og november her hjemme. Stemmer det, går vi en fabelaktig høst i møte, med Nintendo Wii, Sony PS3 og nye 360-titler i butikkene. Det har sjelden vært så godt å være spillentusiast som i disse dager.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse