Google Desktop 4

Annonse


Masse nytt fra Google

Google Desktop 4I den nye versjonen av Google Desktop kan du bruke interaktive miniapplikasjoner direkte fra en ramme uten å laste dem ned og starte demn separat. For eksempel kan du dra og slippe en musikk- eller videofil inn i mediespilleren. Den starter å spille umiddelbart på nettsiden.

La andre se din kalender

Kalenderfunksjonene er også kraftig forbedret. Nå vil du enkelt kunne se merkedager, bursdager etc når du bruker Google Desktop. Samtidig kan du synkronisere med venners Desktop-utgaver, slik at de får se samme informasjon.

En rekke andre nye Google Gadgets (tillegsprogrammer til Desktop) er på vei. De minner mye om Widgets i Mac OS X og Opera versjon 9.

Google Notebook lar deg skrive notater i selve søket. Om du kommer over noe interessant, vil du kunne skrive ned egen informasjon i et eget felt inne i selve søkeresultatet. Du kan også lime inn bilder og annen informasjon i feltet. Funksjonen krever at du laster ned en egen Google-applikasjon.

Annonse


Merker kvalitetsinformasjon

Google Trends er en kul ny funksjon som viser statistikk på de søkene du gjør. Med andre ord får du via en grafisk illustrasjon se hvor mange andre som har søkt på det samme som deg – med tema, geografisk område og språk.

Google Co-op har ingenting med den norske dagligvarekjeden å gjøre. Derimot lar eksperter merke søk for relevans, omtrent som oppdateringer i nettleksikonet Wikipedia. Om en spesialist på tropiske sykdommer kommer over et nettsted om Malaria som holder høy faglig standard, kan hun eller han merke dette slik at det får prioritet i søk på denne sykdommen.

Notebook, og Co-Op vil være oppe og kjøre til uka. Mens Desktop versjon 4 og Trends allerede er ute. Du finner det på desktop.google.com. OBS: Fungerer bare med Windows (XP eller 2000).

Annonse