TEST: BenQ-Siemens S68

Vi har ventet lenge på at de første BenQ-mobilene skulle dukke opp etter at det asiatiske selskapet tok over Siemens’ mobilavdeling i fjor. Nå er det endelig klart og selv om den første mobilen mangler det meste av teknologiske finesser er vi veldig positive til modellen.

Eksklusivt design

Mye av dette har med designet å gjøre, som virker meget eksklusivt. Her er det brukt børstet metall og rene linjer. Disse samme med de gode, om enn noe bråkete tastene, gir et veldig godt inntrykk.

Vi skjønner endelig også hvorfor mobilselskapenes designere brukere mesteparten av tiden til å få ned tykkelsen på modellene sine. Får selv om denne verken er smal eller kort er den veldig tynn (13 mm), noe som får S68 til å virke langt mindre enn den faktisk er.

Annonse

Mer enn nok med 28 MB

Men av tekniske finesser er det som sagt lite å skryte av. Skjermen har dårlig oppløsning, men det har ikke så mye og si, siden den mangler kamera. MP3-spiller, EDGE eller 3G har den heller ikke. Derimot har den Bluetooth, som gjør synkronisering enkelt.

Siden den ikke har hverken MP3-spiller eller kamera er det heller ikke noe stort behov for minne. Derfor gjør det ikke noe at BenQ-Siemens S68 bare har 28 MB innebygd minne og ikke støtte for minnekort. Man har mer enn nok til å lagre det man trenger.

Prisen er imidlertid det som gjør at vi anbefaler S68. For til 1 400 kroner kan man tross alt ikke forvente all verdens teknologi og med det designet er det blant de mest eksklusive modellene i sitt lavprissegment. En perfekt telefon for de uten store lommer, i dobbelt betydning.

Du kan finne en mer utfyllende test på DinSide

Annonse
Annonse