Annonse


TEST: BenQ-Siemens EF81

For BenQ-Siemens EF81 viser tydelig at designerne til BenQ har hatt et øye på hva Motorola driver med. EF81 bringer nemlig tankene over på den populære Razr V3-modellen, både når det gjelder den firkantede formen, tastaturplaten og det syltynne foldedesignet.

Allikevel er vi mer fornøyde med designet på EF81, for de har tatt dette et skritt videre. I motsetning til Motorola som fortsatt lever på gamle suksesser, med et design som stort sett er uendret siden det første gang ble vist frem på sommeren for to år siden.

Gode skjermer og kamera

Dette er andre BenQ-mobil som har dukket opp i butikkene og med langt mer teknologi enn lillebroren S68 (og Motorola Razr V3 og V3i for den saks skyld). Her har man to veldig gode skjermer og et godt, men noe merkelig kamera.

For selv om kvaliteten er overraskende god sliter den litt med den ene skjermen. Får man kan kun ta bilder av andre når telefonen er lukket igjen og selv om den utvendige skjermen i seg selv er meget bra, blir den for liten og dårlig til at man får noen stor effekt ved kamerabruk.

Annonse


Meget god mobil

Utover dette har 3G-telefonen gode MP3-muligheter, men blir ingen dedikert musikkmobil siden den mangler både medfølgende minnekort og muligheten til å koble til egne hodetelefoner. Vi synes også telefonen er utstyrt med lite minne. Ved oppstart er det bare 32 megabyte tilgjengelig og dette er snaut hvis man skal ta både bilder og ha mer enn en håndfull sanger.

En av grunnene til at det er så snaut med minne er at halvparten er tatt opp av en rekke glimrende programmer og spill. BenQ og Siemens skal ha mye skryt for alt ekstra som ligger på denne telefonen.

Vi er litt skuffet over batterikapasiteten og hastigheten på telefonen, men alt i alt er dette en meget god mobiltelefon. Til 3 500 kroner kan man sammenligne den med Nokias veldig gode 6280-modell, men vi liker denne litt bedre på grunn av designet. Razr er spilt helt ut på sidelinjen.

Du kan finne en mer utfyllende test på DinSide

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse