Slik blir framtidas kontor

Microsofts framtidskontor

Microsofts framtidskontorI sitt hovedkvarter i Redmond utenfor Seattles har Microsoft sitt Center for Information Work (CIW), et konsept-kontor som viser hvordan verdens ledende teknologiselskap ser for seg framtidas kontormiljø.

Som i «Minority Report»

Microsofts visjon minner ikke så lite om kontormiljøet i science fiction-filmen Minority Report, der politimannen Tom Cruise «fanger» data med hendene i stedet for å klikke på, dra og slippe ikoner som i dagens Windows.

Microsofts framtidskontorist lever i en 3D-verden der verktøyene befinner seg rundt ham eller henne. Samtidig er alle data organisert slik at de automatisk relaterer til hverandre.

Annonse

Metadata i fri flyt

Om du for eksempel ringer en person, blir alle typer data om denne personen tilgjengelig. Det gjelder også historikk, tidligere samtaler, e-postkorrespondanse og omtaler på nettet. Microsoft kaller dette for «metadata» – data om data.

Alle relevante dokumenter vises i et arbeidsflytmodus, der du raskt får oversikten over hvor langt du for eksempel har kommet i et prosjekt eller salg som involverer personer, avtaler eller dokumenter.

360 graders videokonferanse

Produktene i Microsofts framtidskontor finnes ikke ennå, men har likevel fått navn. Du har DigiDesk – en gigantisk berøringsskjerm som du arbeider mer inne i enn foran. Kontoret er også ustyrt med RoundTable, et 360 graders simulert møterom for videokonferanser i ekte 3D.

Tilreisende til Microsoft-hovedkvarteret kan selv prøve teknoliogien i praksis. De som befinner seg helt andre steder kan ta en nettrundturi det fascinerende miljøet på Microsofts nettsted (krever Windows Media Player).

Annonse
Annonse