PS3-final-400

Annonse


Siste nytt om PlayStation 3

Den første store E3-pressekonferansen er over, og det var Sony som sparket det hele i gang med å snakke om sin etterlengtede og noe kontroversielle PlayStation 3-konsoll.

La oss begynne med det viktigste: En konkret pris og lanseringsdato for PlayStation 3. I vårt hjørne av verden kan vi vente å se maskinen i butikkene 17. november 2006. Den vil være å få kjøpt i to konfigurasjoner, med 20 GB harddisk og 60 GB harddisk. Prisen på 20 GB-utgaven vil ligge på 499 Euro (ca. 4.000 kroner), mens 60 GB-versjonen ender på 599 Euro (ca. 4.800 kroner). Dyrt, med andre ord – men relativt rimelig med tanke på Blu-Ray-funksjonaliteten som følger med.

“Ny” kontroller

Den bumerang-lignende kontrolleren Sony viste frem på fjorårets E3 er som forventet borte vekk, og erstattet med en redesignet variant – som er akkurat identisk med gode, gamle Dual Shock. Men Sony hadde én stor nyhet å vise til: PS3-kontrolleren vil være bevegelsessensitiv! Vi vet ikke om det er et forsøk på å stjele oppmerksomheten fra Nintendo Wii, eller bare en hyggelig ekstrafunksjon, men kontrolleren kan altså tiltes i flere retninger for mer nøyaktig styring. Når designeren for flyspillet Warhawk viste frem funksjonaliteten, så det i alle fall noe slitsomt ut. Hvordan dette vil fungere i praksis finner vi forhåpentligvis ut i løpet av messedagene, men vi må innrømme at nyheten luktet litt desperasjon.

PS3-final-400

Annonse


Det ble sagt lite om online-mulighetene til maskinen. Det er klart at funksjonene til konsollens nettjeneste er så godt som tilsvarende Xbox Live (men gratis), med et behagelig, blått grensesnitt, men nøyaktige detaljer om hvordan det hele vil fungere er sparsomme.

Vi fikk i det minste sett eksempler på nedlastbare sanger til PS3-utgaven av Singstar, som også vil la deg opprette spillerprofiler som kan visuelt tilpasses.

Men hva med spillene? Mye av tiden ble selvsagt brukt til kommende titler. Gran Turismo i herlig høydefinisjon, Formel 1, Genji 2, og herlige, nydelige Heavenly Sword (nærmeste slektning: God of War). Dette er spillet vi ser frem til.

Spill og mer spill

Videre mange forventede spill – Tekken 6, Ridge Racer 7, nye Getaway, og et par helt nye titler: Eight Days, Resistance, og et foreløpig navnløst prosjekt fra Naughty Dog. Samtlige er actionspill som muligens ikke bringer noe nytt til bordet spillbarhetsmessig, men ser i det minste svært pene ut. Selv om noen av klippene vi så virket mistenkelig pre-rendrede.

EA tok seg også tid til å demonsterere imponerende animasjonsteknologi som lover vanvittig detaljerte bevegelser, men det er ikke noe vi kommer til å se brukt i spill i første omgang.

Final Fantasy XIII ble også annonsert. Nydelig grafikk.

Og til slutt, nytt klipp fra Metal Gear Solid 4. Kryptisk, mystisk, uforståelig, men også utrolig lekkert. Det så imidlertid fortsatt mer ut som et filmklipp enn et spill.

Våre førsteinntrykk? De aller fleste spilltitlene var mer eller mindre forventet. De vi ikke hadde hørt om før, sjokkerte oss ikke. Vi savnet de skikkelig store nyhetene, men Final Fantasy XIII og Heavenly Sword er to titler vi definitivt gleder oss til.

Nyheten om at kontrolleren er bevegelsesfølsom er imidlertid en annen historie. Dette må vi selvsagt prøve med våre egne hender, men det er vanskelig å ikke øyeblikkelig tenke Nintendo Wii.

Dette er imidlertid bare begynnelsen. E3 åpner dørene snart, og Sony lovte spillbare PS3-maskiner. Den endelige dommen kommer da – følg med!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse