Annonse


BitTorrent-film med kopisikring

Avtalen mellom Warner og BiTorrent er epokegjørende for et Hollywood som hitttil har kjempet med nebb og klør mot nedlastins-uvesenet som de mener BiTorrent står for.

Vil stoppe priater

Warner har imidlertid lenge hatt planer om å bruke torrent-teknologien til å distribuere sine filmer. Men først nå er en formell avtale underskrevet.

BitTorrent har imidlertid lenge forsøkt å bli stuerein i filmbransjen. I november i fjor underskrev selskapet en avtale med bransjeorganisasjonen MPAA (Motion Picture Association of America) om at de ville bidra til å stoppe strøm men av piratfilm gjennom systemet sitt.

Tror på kopisikring

Lite tyder imidlertid på at de har lykkes med det. Fremdeles passerer millioner av uautoriserte filer gjennom BiTorrent, som er beregnet til å stå for en stor del av totaltrafikken på Internett.

Annonse


Warner sier BiTorrents nyutviklede kopisikring (DRM – Digital Rights Management) er hovedårsaken til at de nå inngår avtale. Målet er at filmene skal bli tilgjengelig via BiTorrent samme dag som de slippes på DVD.

Warner vil trolig beholde soneinndelingen vi kjenner fra DVD, så det er usikkert om og når Europa får glede av BiTorrent-distribuerte filmer med det første.

Kilder:
Washington Post
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse