Nok et P2P-program tar kvelden

BearShare

BearShareRettsdokumenter forteller at Free Peers har betalt 30 millioner dollar (184 millioner kroner) til Recording Industry Association of America (RIAA) for å slippe å møte i retten. Selskapet bak BearShare har gått med på å oppløse selskapet og de har lovt å ikke drive ulovlige musikknedlastingstjenester.

Som en del av forliket med musikkbransjen har Free Peers også gått med på å selge teknologi, domenenavn og brukerdata til den lovlige fildelingstjenesten iMesh. Denne tjenesten var ulovlig i fjor, men gikk med på et forlik og ble relansert som en lovlig P2P-tjeneste.

Hjulpet av Grokster

Free Peers var ett av syv selskaper som mottok brev fra musikkbransjen med beskjed om umiddelbart å stenge fildelingstjenesten sin. i2Hub og WinMX har fulgt oppfordringen fra bransjen, noe Warez P2P, Limewire, eDonkey og Soulseek ikke har gjort.

Annonse

Millionutbetalingen er den nest største ett P2P-selskap har måttet betale, etter Grokster som bladde opp 50 millioner dollar (306 millioner kroner) i et forlik med filmbransjen. RIAA hevder dette ga organisasjonen det den trengte for å få Free Peers i kne.

Kilde:
BearShare

Annonse
Annonse