Annonse


Mer minibanksvindel i Oslo

Flere steder i landet har kriminelle installert såkalte skimmere i minibanker. Skimmerne tapper koder og kortnumre fra minibankkortene. Politiet har mistanke om at svindelforsøkene kan stamme fra organisert virksomhet.

Denne gangen dreier det seg imidlertid om en annen type minibanksvindel, der kunden blir lurt til å oppgi PIN-koden til en «hjelpsom» forbipasserende. På forhånd har bandittene installert utstyr som «sluker» kortet.

Grunn til å advare

– En kunde oppdaget ved 23-tiden søndag en såkalt «libaneser-loop» ved en minibank i Grubbegata og overlot hele utstyret til en politipatrulje. Det er grunn til på ny å advare folk mot slike svindelforsøk, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge Belle er skimmerne forholdsvis enkle å avsløre for oppmerksomme minibankkunder. Politiet vil mandag gå igjennom videoopptakene fra minibanken for å se om det er mulig å identifisere dem som står bak svindelforsøket.

(NTB)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse