Annonse


Beatles tapte mot Apple

Dommeren Edward Mann i Londons High Court fant ingen brudd på avtalen mellom Apple Corps (Beatles) og Apple Computer (Steve Jobs), der det heter at IT-Apple ikke skal drive med musikk.

Butikken – ikke musikken

Dette på tross av at Apple etter at avtalen ble inngått startet iTunes Music Store, som selger musikk via nettet. I følge dommen gjelder Apple-logoen og navnet bare selve butikken, og ikke musikken som selges der. Dermed mener dommeren at bruken av Apple-navnet ikke kommer i konflikt med musikkforbudet.

Vil anke

Krangelen er imidlertid neppe over med dette. Beatles-advokatene an ket kjenneslen på stedet, og dommeren innvilget dem retten til å forfølge saken videre.

Apple Corps advokat Geoffrey Vos mener at avtalen som ble inngått mellom de sto selskapene i 1989 og som senere ble fornyet i 1991, gir Beatles-Apple enerett på bruken av eplet og anvnet Apple i musikksammenheng.

Kilder:
Daily Telegraph
BBC
The Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse