Alt klart for E3

e3 illustrasjon

Electronic Entertainment Expo er messen alle spillinteresserte har et forhold til – og gjerne skulle ha besøkt. Dessverre (eller heldigvis) er den lukket for allmennheten – selv om horder av svette nerder klarer hvert år å komme seg inn – men fordelen med å være spillpresse er at vi får slippe inn bak lukkede dører, prøve ting ut i fred og ro og snakke med utviklere, designere og andre interessante personer, for å bringe våre lesere siste nytt.

E3 begynner, som alltid, med store pressekonferanser i forkant av selve messen. Sony, Microsoft og Nintendo holder velregisserte halleluja-møter med spektakulært innhold, og forteller de inviterte journalistene og bransjefolkene om sine planer for det neste året.

Nye supermaskiner

I år innebærer det altså en flust av informasjon om PlayStation 3, lanseringsplaner, online-tjeneste, konkrete spilltitler og kanskje en hemmelighet eller to. Vi forventer imidlertid ikke nøyaktig slippdato på maskinen eller pris. Nintendos pressekonferanse kommer også i hovedsak til å handle om Wii-konsollen, der detaljerte lanseringsrammer vil skisseres, lanseringsspillene vises frem, og de siste detaljene avsløres. Både Nintendo og Sony vil også snakke om videreutvikling av sine håndholdte spillmaskiner, henholdsvis Nintendo DS og PSP.

Annonse

e3 illustrasjon

Microsofts pressekonferanse derimot, kommer til å konsentrere seg om den andre generasjonen med 360-spill, flere av de allerede godt kjent (Gears of War, Too Human, Mass Effect), og sikkert en hel del tidligere uanonnserte titler (Halo 3, Fable 2?). Dessuten forventer vi nyheter om nye Live-funksjoner, tilleggstjenester, HD-DVD-spilleren, og mye mer.

Men hvem vet, kanskje vi tar feil på samtlige punkter!

Så åpner selve messen på onsdag og går over tre dager. Inne på Los Angeles Convention Center monteres det enorme stands, med titusener av skjermer, lyseffekter fra en annen verden, kilometre med kabler og en strømforbruk som sikkert tilsvarer en større by. E3 er tross alt så mye mer enn bare en bransjemesse, hit kommer kjendisene, mektige forretningsmennesker, på kveldene arrangeres det fester på luksuriøse klubber og hoteller med underholdning fra toppen av listene, og området rundt messeområdet fortoner seg som det reneste kaos.

Og vi elsker det, år etter år.

Organisert kaos

På E3 kommer vi til å prøve ut og bli vist hundrevis av spill. Kun en bøkdel av disse rekker vi å skrive om, men det vi gleder oss mest til er i alle fall å få vite mest mulig om PlayStation 3 og Nintendo Wii, prøve ut lanseringsspillene, observere den teknologiske utviklingen og rapportere om hva som ser mest spennede ut. Vi glemmer heller ikke PC-siden, med Spore, Medieval 2: Total War, BF2142 og Crysis blant spillene vi garantert skal sjekke ut. Og vi skal ta en prat med 360-sjefen Peter Moore, Gears of War-utviklerne Epic, vi skal huke tak i folkene bak Bioshock og sjekke med NCSoft hva de jobber med for tiden, før vi løper av gårde for å se på nye Splinter Cell. Og ikke minst skal vi høre med Funcom om hvordan det står til med Age of Conan. Og det er bare toppen av isfjellet.

Så følg med, det skjer så utrolig mye spennende i tiden fremover!

Annonse
Annonse