Fullt kaos hos Google

Google

GoogleFlere forum for web-utviklere renner over av Google-diskusjoner etter at selskapet oppdaterte søkemotoren til den siste versjonen, også kalt Big Daddy.

Oppdaterer ikke indekseringen

Mange opplever at sidene deres ikke blir crawlet oftere enn hver tredje uka, samtidig som nye og oppdaterte sider ikke blir indeksert. Mange har også klaget over at de får opp mye spam, selv i spesifikke søk.

Ett av problemene ligger i at det har blitt så utrolig enkelt for spammere å lage nye nettsider. For eksempel finnes det programvare som lar deg opprette 100 Blogger-blogger på 24 minutter.

Annonse

Sliter med spam-sider

Google ligger nå i en evig krig med spammerne og de som optimerer sine sider for søkemotorene, for å holde disse unna søkeresultatene. Dessverre går dette utover mange vanlige nettsider også.

Google-direktør Eric Schmidt innrømmer at selskapet også har et maskinvareproblem:
– Maskinene er fulle. Vi har en stor serverkrise, skal han ha sagt.

Betale for å syns?

Kombinert med de nye søkealgoritmene i Big Daddy skaper dette altså store problemer for nettsider verden over, i og med at mange har gjort seg så avhengige av Google for å være synlige.

Med stadig flere spam-sider som dukker opp, kan det hende at søkemotorer slik vi kjenner dem, snart vil være en saga blott. Alternativt må seriøse aktører være villige til å betale for å syns, tror noen analytikere.

Kilde:
The Register

Annonse
Annonse