Annonse


Når kommer Windows Vista?

Gartner mener nemlig at funksjonaliteten i Vista er altfor kompleks til å bli gjort ferdig innenfor den tidsrammen Microsoft har gitt. Derfor tror de at Vista blir utsatt i tre måneder etter den gitte lanseringen i november (bedrifter) og januar (forbrukere).

De forventer at Windows Vista lanseres mellom april og juni neste år, eller omtrent ni måneder etter at Beta 2-versjonen slippes. XP dukket opp kun fem måneder etter at Beta 2 ble gitt ut, men Gartner hevder Vista er en mye større teknologisk forbedring enn forløperen, noe som kan øke denne tiden.

Følger planen

Ikke overraskende er ikke Microsoft helt enige med analysene til Gartner.

– Vi respekterer Gartners synspunkter rundt tidspunktet for den endelige lanseringen av Windows Vista, men vi er ikke enige. Vi følger vår tidsplan med lansering av Windows Vista Beta 2 i andre kvartal i år og det endelige produktet i november 2006 og januar 2007, hevder en talsmann for selskapet.

Annonse


Lengste opphold

Vista er den første store oppgraderingen av Windows på fem år og var opprinnelig ment å lanseres i 2005. På grunn av problemer med å gjøre ferdig oppgraderinger og for å sikre kvaliteten på produktet har det imidlertid blitt utsatt en rekke ganger.

Faktisk er oppholdet mellom Windows XP og Windows Vista det lengste mellom store oppdateringer av operativsystemet siden Windows 1.0. Noen hevder også at de mange utsettelsene har ført til et økt salg av Apples Mac OS X de siste månedene.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse