Nettet fullt av hull

Internett e-post verden

Internett e-post verdenÅrsaken er det hierarkiske adressesystemet vi alle bruker for å navigere rundt på Verdensveven. Forskere ved Cornell University anbefaler nå radikale endringer i hvordan nettadresser forvaltes.

Jo flere DNS-servere…

I dag vil PC-en din spørre en DNS (Domain Name Server) dersom du for eksempel ønsker å besøke ITavisen. Dette gjør den for å finne ut den egentlige adressen til serveren som hoster domenenavnet ITavisen.

Imidlertid spør datamaskinen din i snitt 46 forskjellige datamaskiner som alle inneholder deler av informasjonen du er ute etter. Denne kjeden med maskiner som passer på ulike deler av nettadresser gjør systemet svært sårbart, da det bare er nødvendig å korrumpere én av de 46 maskinene for å skape problemer.

Annonse

– Script kiddies kan knekke dem

Forskerne fra Cornell fant at 17 prosent av DNS-serverne var sårbare for svært enkle hackerangrep:
– Dette gjør omtrent en tredel av nettets domenenavn sårbare for script kiddies, sier professor Emin Gun Sirer til BBC.

Phisherne er en gruppe som vil ha stor interesse av teknologi som lar dem omdirigere intetanende brukere fra legitime nettsider og over på falske der de blir fralurt brukernavn og passord. Ved å bruke velkjente hackerteknikker kombinert med DOS-angrep, er det mulig å kompromittere så mange som 85 prosent av verdens PC-er.

Vil ha P2P-system

Sirer mener problemene med DNS-serverne bunner i at domenesystemet er for hierarkisk. Han ønsker seg et nytt navnsystem som har likhetstrekk med peer-to-peer-systemer for å motvirke sårbarhetene.

Kilde:
BBC

Annonse
Annonse