Fransk DRM-lov amputert

Lovforslaget skapte bruduljer da det kom i vinter. Med den opprinnelige teksten ville det innebære at for eksempel Apple ikke lenger kunne selge sine låter eksklusivt gjennom iTiunes. De måtte ha åpnet for andre virtuelle platebutikker også.

Store konsekvenser

Loven ville trolig også fått konsekvenser for MSN Music, som i likhet med iTunes bruker eksklusivt system for å sikre musikken mot kopiering og videredistribusjon.

Apple kalte dette forslaget for «statsautorisert piratvirksomhet» og truet med å boikotte Frankrike dersom loven ble vedtatt.

Annonse

Slipper å røpe DRM

Nå ser det ut som de kan puste lettet ut. Slik lovteksten nå framstår, er det ingen grunn til å frykte at DRM-systemet er truet.

Den viktigste endringen er at selskaper som Apple og Microsoft nå slipper å offentliggjøre DRM-kildekoden dersom en slik offentliggjøring «vesentlig svekker kopibeskyttelsens effektivitet».

Små sjanser

Det vil i praksis si at både Apple og Microsoft slipper å gjøre sine systemer tilgjengelig for kon konkurrenter. Det betyr at andre nå har små sjanser til å få selge musikk som er beskyttet med Apples DRM-system.

Både den danske regjeringen og vår egen kultirminister Trond Giske har uttrykt støtte til Frankrikes lovforslag slik det opprinnelig var utformet.

Kilde:
arstechnica.com

Annonse
Annonse