Første Origami sluppet

Samsung Q1 Origami

Samsung Q1 OrigamiITavisen har tidligere foretatt en rask hands-on test av Origami på teknologimessen CeBit i mars. Vår konklusjon var at teknologien enda var uferdig, og at det var tvilsomt om den lille kom til å fungere etter hensikten.

– PSP på steroider

Blant annet gjør fraværet av et fysisk tastatur og lav batterikapasitet sitt til at Origami virker litt irrelevant. For noen kan den imidlertid være dingsen de har drømt om. Det svenske nettstedet IDG.se har testet Origami, og dette er deres konklusjon:

Med 7-tommers skjerm og støtte for de fleste videoformater er Origami en god videoavsopiller. Lydkvaliteten er også bra. Samtidig er det uklart hva den egentlig skal brukes til. Ifølge panelet ligner den på en PSP på steroider. ITavisens egen test viste også at batterikapasiteten var litt lav, samt at maskinen hadde en tendens til å gå varm ved kontinuerlig bruk.

Annonse

Tastatur på skjermen

Mangelen på et fysisk tastatur gjør det vanskelig å bruke Origami som en fullverdig PC. Du kan bruke den trykkfølsomme skjermen som tastatur, eller koble på eksternt tastatur og mus.

Samsung Q1, som maskinen heter, har en 7-tommers trykkfølsom skjerm med en oppløsning på 800×480, 900Hz Celeronprosessor, 512 MB RAM, 40 GB harddisk og veier ca. 800 gram.

Kun på nett

Q1 vil koste 1099 dollar (ca. 7000 kr) i USA. Microsoft hadde håpet prisen ville ligge under 1000-dollarsmerket. Til å begynne med skal Origami bare selges i nettbutikker.

Kilde:
IDG.se

Annonse
Annonse