Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple lager MediaCenter

Sterke rykter i bransjen går ut på at Apple er i ferd med å slippe en konkurrent til Windows Media Center. Microsoft reagerer med patentbeskyttelse.

Apple front row
Apples praksis synes å være å nekte plent for at de lager noe nytt – helt til produktet er klart til å slippes i markedet. Slik kan det se ut med Apples Media Center også.

Jobs benekter ikke Apple Media Center

På Apples årlige aksjonærmøte fikk Steve Jobs spørsmål om ikke Apple kunne utvikle «det ultimate Media Center» og på den måten gi Microsoft litt konkurranse.

– Jeg hører deg klart og tydelig, var svaret fra Jobs.

Fra en mann som til vanlig nekter for absolutt alt, må et slikt svar nesten være å tolke som en bekreftelse.

Mottrekk fra Microsoft

Samtidig går Microsoft ut og tar patent på lynmeldinger via TV-apparatet. Det vil si muligheten til å chatte vie MSN Chat eller lignende programmer på den samme skjermen som du ser på TV på. Dermed sikrer de seg at Apple ikke kan implementere det samme i en eventuell Media Center-konkurrent uten å hoste opp cash til Microsoft.

Microsoft har allerede sørget for å integrere MSN Chat i både Xbox 360 Media Extender og i Windows Media Center. Ekspertene er imidlertid delt i synet på om dette noengang kommer til å bli noen hit.

Kilde:
Engadget
Gizmodo

Stikkord: lydogbilde, mac, windows