Annonse


Ny verdensrekord i WiFi

Rekorden er høyst uformell, og det er noe uklart om Javier Trivino, Ermanno Pietrosemoli og Carlo Fonda I WiFi-gruppa «El Baul» har fulgt reglene som praktiseres i det årlige DefCon-mesterskapet i USA til punkt og prikke.

Parabolantenne

De brukte Linksys WRT54G sender, åpen kildekode-firmware (DD-WRT) og kommersielt tilgjengelige parabolantenner. Ved hjelp av dette utstyret klarte de angivelig å oppnå forbindelse 279 kilometer fra basestasjon til mottaker-PC.

Den tidligere rekorden på 88,6 kilometer ble satt av en gjeng tenåringer fra Cincinnati i 2004. De skal ha fulgt «boka», og regnes av puristene som de offisielle verdensrekordholderne.

Svensk rekord

Mange har imidlertid klart mye lengre avstander enn dette. Rekorden totalt sett er 310 kilometer. Denne rekordenble satt av den svenske romfartsorganisasjonen SSC i mars i 2003. Men dette skjedde ved hjelp av værballong, noe som er strengt forbudt i DefCon-mesterskapet.

Annonse


Laget iFiberRedWire klarte 200 kilometer under DefCon i Las Vegas i fjor sommer. Spørsmålet er nå om Venezuela.gjengen virkelig har toppet dette uten å jukse.

Ikke offisielt

WiFi er så langt verken offisiell OL-gren eller gjengstand for noe verdensmesterskap. Det nærmeste man kommer, er konkurransen unjder hackermessen DefCon, som arrangeres av amerikanske entusiaster en gang i året.

Kilder:
Wifinetnews.com
Wilac.net
Wired.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse