Hopp til navigasjon Hopp til innhold

EA-kone avslørte slavearbeid

Erin Hoffman var luta lei av å aldri se forloveden, som jobbet 85-timers uker med å utvikle spill for Electronic Arts. Nå kommer utbetalingen.

kampen om midgard II 140
Hoffmans forlovede, Leander Hasty, jobbet så lange dager med å utvikle Ringenes Herre: Kampen om Midgard, at hun til slutt begynte å ta med mat på jobben hans så hun skulle få sett ham en halvtime hver dag.

Får endelig betalt for overtid

Luta lei av å måtte klare seg uten mannen i sitt liv, beskrev Hoffman sin situasjon i bloggform under kallenavnet EA Spouse (EA-ektefelle). Bloggen sendte sjokkbølger gjennom spillmiljøet og førte til at EA-utviklerne gjorde opprør.

Nå har de EA-ansatte vunnet tre runder mot arbeidsgiveren i retten, og kan glede seg til en klekkelig sum for etterbetalt overtid. De fikk medhold i retten på at EA presset sine ansatte til ubetalt overtid og spekulerte i dette for å få unna uforsvarlige arbeidsmengder.

Lykkelig slutt

I dag er Erin Hoffmann gift med sin utkårede Leander. Etter EA Spouse-oppstyret tok han imot et tilbud om en annen jobb. I dag er han programmerer og hun designer i det uavhengige spillutviklingsselskapet 1st Playable productions.

Kilde:
MercuryNews