Annonse


TEST: Nokia N91

For Nokia N91 kan ved første øyekast virke som den komplette mobilen. Den er tross alt utstyrt med 3G-støtte, Wi-Fi og to megapikselkamera, i tillegg til den nevnte fire gigabyte harddisken. Alt i alt bør dette være nok til å imponere de aller fleste.

En av ulempene ved at det skal puttes inn såpass mye teknologi er at telefonen er nødt til å bli relativt stor, noe N91 utvilsomt er. Et annet problem er at det går ut over batterilevetiden. Bruker man denne telefonen normalt vil man uansett være nødt til å lade den hver eneste kveld.

Glimrende til musikk

Selv om telefonen er stor har den et litt eksklusivt preg, selv om vi hadde litt problemer med dekselet. Det inntrykket fortsetter når vi tar en titt på musikkfunksjonene. For lyden er suveren, spesielt hvis du kobler på dine egne, litt dyrere hodetelefoner.

Harddisken fungerer også overraskende bra, med lite støy og ingen hopping ved mye bevegelse (jogging). Responsen kunne kanskje vært bedre, da man ofte venter litt ved sangbytte. Synkronisering og overføring av musikk er uhyre enkelt, spesielt ved bruk av Windows Media Player.

Annonse


Mobilen er utstyrt med radio og en hel haug med musikkrelatert innhold. Med på kjøpet får man et tosifret antall sanger og over én time med videoklipp fra fjorårets Live8-konsert. Et initiativ som andre produsenter bør legge merke til. Alt i alt er Nokia N91 den beste musikkmobilen vi har testet.

Mye annet

Men denne mobilen har mer å by på. Blant annet et relativt godt to megapikselkamera. Surfing på internett går glimrende med både 3G og EDGE, men fungerer enda bedre via trådløst nett. Nettleseren som følger med er den beste vi hittil har sett på en mobil.

Vi kunne ønsket oss en bedre skjerm og langt bedre batterilevetid. Heldigvis går det raskt å lade opp batteriet. Det er også en dyr mobil til en pris over fem tusen kroner. Først og fremst er det en mobil for teknofreakene, som vil sette pris på det som er blant markedets mest avanserte mobiler.

Du kan finne en mer utfyllende test på DinSide

Annonse