karima adebibe 400

Annonse


Lara Croft i levende live

Litt spekulativt, ja. Kanskje bitte litt smakløst også. Men når vi først får muligheten til å besøke en elegant suite på et av Oslos største hoteller, og tilbringe litt tid i Karima Adebibes selskap, takker vi selvfølgelig ikke nei.

Karima er den 20 år gamle Lara Croft-modellen som gjør de offisielle promooppdragene for Eidos for å skape blest om den flotte Tomb Raider Legend. Og nei, hun skal ikke erstatte Angelina Jolie i filmene, hennes rolle er kun å promotere spillene.

Vi tok en prat med Karima, som viste seg til å være en utrolig hyggelig jente, selv om hennes svar holdt seg godt innefor rammene satt av Eidos sine PR-folk. Så hvordan er det å være Lara, alle spillernes fantasi?

-Jeg fant ut at jeg fikk jobben i begynnelsen av desember i fjor, og vi offentliggjorde det 14. februar – som også er Laras bursdag. Siden den tid har jeg trent med den britiske hæren, gjort helikopterstunts, skytetrening, skutt med 50. cal Desert Eagle-pistoler, tatt motorsykkellappen, trent med SAS-styrkene, kamptrening, og lært meg etikette!

Annonse


karima adebibe 400

Kamptrening? Hadde du faktisk klart å slå fra deg i virkeligheten?

-Folk lurer ofte på hva all denne treningen er god for. Alle de tidligere modellene Eidos har brukt som Lara har kun vært modeller – jeg er den første som får lov å snakke for meg og uttrykke meg. Men kunne jeg forsvart meg i virkeligheten? Definitivt! Jeg er en ganske tøff jente, og jeg har vokst opp med mye idrett. Alt i alt, har det kanskje ikke så mye med selve treningen å gjøre, men hvorvidt du er en person som kan reagere raskt.

Hadde du banket Angelina Jolie?

-Jeg elsker Angelina! Jeg vil da ikke skade henne… Men jeg er større enn henne, hun er veldig tynn. Men jeg ville helst ikke slåss med henne, hun er min Lara-partner! Jeg slåss ikke med Laraer!

Hva er det mest spennende du har opplevd i din rolle som Lara?

-Jeg liker å treffe gamere!

Det tror vi ikke noe på…

-Jeg sverger! Jeg er en gamer selv, og jeg liker å møte nye mennesker og spesielt spillentusiaster, jeg kan virkelig snakke med dem. Lara kunne ikke eksistert uten dem, og ikke uten meg – jeg kjøpte selv det første Tomb Raider-spillet når jeg var 10.

karima adebibe 400 2

Hva med det nye spillet, Tomb Raider: Legend?

-Har du spilt det? Har du rundet det?

Ja.

-Hvor lang tid brukte du?

Åtte timer, kanskje? (Hvem er det som intervjuer hvem her egentlig?)

-Å nei! Jeg brukte 15 timer! Hva syntes du?

Jeg gav det karakter fem. Skal du på E3-messen?

-Absolutt! Jeg er veldig spent. Får man prøve ut spillene der? Kommer de til å ha PlayStation 3 fremme?

Jeg håper det. Er Lara en god rollemodell?

-Det synes jeg virkelig hun er. Hun er sexy og modig, sterk og fokusert. Jeg vet at gutta virkelig digger henne, det er klart at hun ser bra ut, men først og fremst er hun intelligent, snakker flere språk, er en eventyrer, og det tror jeg også jenter setter pris på. Lara er den ultimate, og ingen har nærmet seg henne.

Har hun noen svakheter, synes du?

-Hun er vel litt sensitiv når det gjelder familie. Kanskje alt for defensiv når det gjelder hennes kjære?

Hva er neste stopp for Lara?

-Kanskje en visitt i Norge? Jeg kunne absloutt tenkt meg se Lara utforske norske ruiner, eller lete etter vikingskip… Men det ville kanskje blitt for kaldt for henne?

Takk for praten, Karima, og har du enda ikke bestemt deg for å skaffe deg det nye Tomb Raider-spillet, kan du lese vår anmeldelse her!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse