Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Få iPod til å vare lenger

Ved hjelp av enkle kjøreregler kan du få batteriet på din MP3-spiller til å vare mye lenger. Les hva du kan gjøre her.

Først og fremst er det viktig å være oppmerksom på at de verdiene produsentene oppgir ofte er beregnet ut fra forsiktig bruk. Du kan dermed ikke regne med at spilleren varer like lenge når du faktisk bruker den slik du pleier.

Sett på låsen

Først og fremst er det viktig å sette på låsen, slik at du ikke kom mer i skade for å skru den på når du ikke mener å bruke den.

Det kan også være smart å skru av funksjoner du ikke trenger, slik som bakgrunnsbelysning, tonekontroll og automatisk lydnivåkontroll.

Unngå store filer

Unngå store lydfiler som for eksempel radioprogrammer som ligger i en eneste stor fil. Slike filer får harddisken (om du har en harddisk-basert spiller) til å jobbe «overtid». Også ukomprimerte filer (WAV) og filer i tapsløse komprimeringsformater som Apple Lossless og WMA Lossless bør unngås om du vil at spilleren skal vare hele flyturen.

Hold spilleren varm

Det er også en god idè å holde spilleren varm. Alle batterier jobber dårligere i vintertemperatur. Du kan dermed ikke regne med full levetid om du står i timevis og venter på bussen i februar…

I motsetning til de gamle, oppladbare batteriene skal nye batterier holdes oppladet. Derfor er det smart å koble spilleren til strøm så fort du får anledning – og holde den der til du skal ut på tur igjen.

Kilde:
Playlistmag.com

Stikkord: lydogbilde