Internet Explorer 7

Annonse


– Explorer er Microsofts største tabbe

Internet Explorer 7Dvorak mener at nettleseren og den påfølgende integrasjonen i Windows er det dummeste Microsoft noen gang har gjort. Ikke bare oppdages til stadighet nye og kostbare feil i nettleseren. Microsoft blir også til stadighet saksøkt for å patentbrudd.

Må betale erstatning

I den hittil siste rettsaken ble Microsoft dømt til å betale 521 millioner dollar (3.35 milliarder kr) til selskapet Eolas for patentbrudd i forbindelse med måten nettleseren bruker Active X-kontroller på.

Dvorak peker også på de enorme summene det hele tiden koster Microsoft å tette hull i Internet Explorer. Disse ressursene kunne vært bedre brukt på å få Vista til å virke som annonsert, mener Dvorak.

Resultat av Netscape-panikk

Ifølge Dvorak har Microsoft tapt milliarder på Explorer som kunne vært brukt bedre andre steder, og alt fordi Netscapes Marc Andreessen i sin tid sa at Netscape kom til å utradere Microsoft.

Annonse


Dvorak mener dette fikk panikken til å bre seg i Redmond, der man kastet seg rundt og skapte sin egen nettleser av det man kunne stjele av kode rundt omkring på nettet. Deretter sørget man for å bundle dette med Windows for å ta knekken på konkurrentene.

– Kjøp Opera-aksjer!

Ifølge Dvorak burde Microsoft innse at slaget er tapt og heller gi Mozilla-gjengen en anselig mengde cash til å forbedre produktet sitt, samtidig som de kjøper aksjer i Opera. Ikke at han har noen tro på at de lytter, men dog.

Hele innlegget til John Dvorak kan du lese her.

Kilde:
PC World

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse