Annonse


HD DVD får Microsoft-teknologi

Under National Association og Broadcasters Convention-konferansen i Las Vegas denne uken kunne Microsoft og Universal Studios avsløre at de samarbeider om nye HD DVD-filmer fra filmselskapet.

Datagiganten har tidligere gått ut med sterk støtte til det nye formatet og forskere i selskapet har hjulpet til med utviklingen av interaktivitet og komprimering, henholdsvis iHD og VC-1. Nå skal Universal benytte disse teknologiene i sine nye titler.

Gir 1080p og interaktivitet

Komprimeringsteknologien VC-1 skal åpne for at Universal kan tilby full 1080p-oppløsning, samtidig som de har plass på de 30 GB store diskene til ekstra innhold. iHD skal på sin side gi brukerne tilgang til interaktive funksjoner uten å stoppe avspilling.

– Med planer om å slippe en stor mengde HD DVD-titler trengte Universal et fleksibelt interaktivt lag som kan skaleres til å inkludere nye funksjoner. Dette var et scenario der VC-1 og iHD kom ut langt foran andre teknologier, kunne toppsjef Craig Kornblau i Universal Studios Home Entertainment fortelle.

Annonse


For øyeblikket vil alle de store studioene som støtter HD DVD-formatet bruke VC-1 på sine plater.

Kilde:
BetaNews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse