Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NVidia-råtass ikke for folk flest

NVidia vil ikke selge sin grafikkprosessor NVidia Quad SLI som byggesett. Årsaken er at de ikke tror vanlige brukere får til installasjonen.

nvidia quad SLI
NVidia Quad SLI er enhver gamers våte drøm. Med fire grafikkprosessorer gir den en ytelse som er overlegent det meste på markedet. NVidia hevder at du kan spille i oppløsninger opp til 2560×1600 uten av spillet hakker med NVidia Quad SLI.

Krever modifisering av hovedkortet

NVidia Quad SLI består av fire grafikkprosessorer av typen NVidia GeForce 7900. For at disse skal kunne samkjøres, er man avhengig av et NVidia NForce SLI-basert hovedkort.

NVidia har derfor sendt ut beskjed til alle sine forhandlere om at de ikke ønsker at NVidia Quad SLI skal selges løst, men kun som en del av ferdig monterte PC-systemer. Årsaken er at hovedkortet må spesialtilpasses, noe som NVidia mener er for komplisert for den gjennomsnittlige PC-bygger.

Dyr moro

NVidia lover at de vil begynne å selge kortet løst så snart de har løst installasjonsproblemene. Med en veiledende utsalgspris separat på rundt 15 000 kr, vil uansett NVidia Quad SLI være forbeholdt de spesielt interesserte.

Kilde:
IDG.se

Stikkord: Maskinvare