Annonse


Ny batteriflause for HP

I midten av oktober i fjor tilbakekalte HP utrolige 135 000 batterier brukt i selskapets bærbare PC-er, etter rapporter om at noen av disse hadde smeltet. Nå sliter selskapet på nytt med slike problemer og må tilbakekalle 15 700 batterier over hele verden.

Ekstrem varme og brannskader

Selskapet har mottatt 20 rapporter om at batteriene i utvalgte HP- og Compaq-maskiner har blitt overopphetet, i tillegg skal det i ett tilfelle ha ført til brannskade. Torsdag gikk derfor selskapet til det skrittet at de kalte tilbake en serie batterier med strekkoder som starter med L3.

De aktuelle batteriene ble produsert i Kina og skal være solgt før desember i fjor. Blant maskinene som er påvirket finner man flere modeller av HP Pavillion og Compaq Presario.

Presseansvarlig Ragnhild Hærem Østmo i HP Norge opplyser til ITavisen at man nå vet at problemet ikke gjelder bedriftsmodeller solgt verken på det norske eller europeiske markedet for øvrig. Selskapet jobber nå med å finne ut om forbrukermodeller er berørt.

Annonse


Du kan finne ut om du må bytte batteri på nettsidene til HP.

Kilder:
U.S. Consumer Product Safety Commission
Reuters
BetaNews

Oppdatert 21/4, kl. 11.02

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse