Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Digital speilrefleks fra Sony

Det har gått mange rykter om digital speilrefleks fra Sony etter at selskapet kjøpte Konica Minolta i fjor. Nå kommer Alpha-serien.

Salget av digitale kompaktkameraer er i ferd med å stagnere. Det store vekstpotensialet innenfor digitalfotografi ligger nå i speilrefleks etter hvert som folk blir mer avanserte i sin bruk av de nye fotoapparatene.

Penger å tjene på speilrefleks

Dette vet Sony, men hva gjør et selskap helt uten tradisjoner for speilrefleks i konkurranse med etablerte giganter som Canon og Nikon? Jo, man kjøper opp en gammel bransjetraver i trøbbel. Nettopp dette var det nok Sony hadde i tankene da de kjøpte opp Konica Minoltas speilrefleksdivisjon i fjor.

Nå offentliggjør Sony nyheten om at selskapet vil slippe sine første digitale speilreflekskameraer i løpet av sommeren. Speilrefleksserien vil få merkenavnet Alpha, med den greske Alfa-bokstaven som logo.

Optikk fra Minolta

Ifølge Sony vil Alpha-kameraene kombinere Cyber Shot-teknologien med linsemonteringssystemet fra Konica Minoltas Maxxum Dynax-serie. Priser er foreløpig ikke kjent.

Stikkord: digitalkamera