Ny Apple-logo

Annonse


Apple vil kneble “Deep Throat”

Ny Apple-logoFlere nettsider, som MacRumors, PowerPage.org og ThinkSecret, er dedikert til innsideinformasjon og rykter rundt nye produkter fra Apple. Nå vil Apple ha slutt på at ansatte lekker informasjon.

Sinna på Asteroid-avsløring

Stridens eple er denne gangen avsløringen av Asteroid, et grensesnitt til GarageBand som lar brukeren koble el-gitaren rett i Mac-en.

I stedet for å saksøke nettstedet som har publisert informasjonen, har Apple valgt å saksøke de anonyme enkeltpersonene bak bloggene for å få en prinsipiell rettsavgjørelse. Det Apple håper å vinne frem med, er at deres forretningshemmeligheter må veie tyngre enn bloggernes rett til å være anonyme.

Kjemper for retten til anonymitet

The Electronic Frontier Foundation, som har som formål å beskytte amerikaneres elektroniske privatliv, støtter PowerPage.org i striden mot Apple. I et annet søksmål har Apple gått direkte til sak mot nettstedet ThinkSecret fordi de har oppfordret Apple-ansatte til å lekke hemmeligheter.

Annonse


Apple har måttet tåle mange kritiske spørsmål fra dommeren i rettsaken, blant annet om hvorfor deres egne interne etterforskning ikke har ført frem:

– Synes dere det er rart at folk holder munn når de kan få sparken for å svare på spørsmål, spurte dommeren Apples representanter.

En dom i saken kan ta opptil tre måneder.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse