Annonse


Advarer mot falskt bloggvirus

Verdens såkalt første bloggvirus har skapt forvirring og usikkerhet blant bloggere og lesere over hele Europa etter at det først ble oppdaget i januar i år. I virkeligheten er det hele en uskyldig spøk, iscenesatt av en nederlender som vil skape blest om animasjon i blogger.

Vil ta over verden

Grafikken det er snakk om er et lite grønt virus som dukker opp med forskjellige snakkebobler, der det spøker med å ta over hele blogosfæren.

Sikkerhetsselskapet innrømmer at dette såkalte viruset bare er en harmløs spøk, men er bekymret for at noen kan utnytte den nye trenden til å spre ondsinnet kode. De ber derfor bloggere om å være forsiktige med å sette inn tredjeparts innhold i sine blogger.

Viktig med nettvett

Dersom man likevel vil gjøre dette, er det viktig å sjekke at innholdet ikke kaller opp andre servere og at det faktisk ligger på serveren til opphavsmannen.

Annonse


Dersom du tror du uforvarende har pådratt deg adware, spyware eller malware, har digi.no en nyttig liste over gratisprogrammer du kan laste ned for å bli kvitt styggedommen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse