Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft lager virtuell harddisk

Microsoft fortsetter å gå i strupen på Google. Nå lager de en rival til Googles planlagte virtuelle harddisk, Gdrive.

Datagiganten fra Redmond, Washington jobber med en ny Live-tjeneste som vil fungere som en virtuell harddisk for brukerne. Dette kommer frem en drøy måned etter at Google ved et uhell presenterte en lignende tjeneste for en gruppe analytikere.

Du kan lagre alle data

Tjenesten vil i likhet med Googles virtuelle harddisk, Gdrive, tilby hvem som helst muligheten til å lagre enorme mengder data på Internett. Live Drive, som Microsofts tjeneste heter, ble avslørt denne uken i et intervju finansmagasinet Fortune har gjort med Microsofts teknologidirektør, Ray Ozzie.

– Microsoft planlegger å bruke sine servere til å tilby hvem som helst enorme mengder online lagringskapasitet. Med Live Drive kan alle dine data – filmer, musikk, skatteinformasjon, en HD-videokonferanse du har hatt med din bestemor, hva som helst – være tilgjengelig fra hvor som helst og på hvilken enhet som helst, skriver Fortune.

Hverken Microsoft eller Google har gått ut med detaljer om tjenestene og en eventuell lanseringsdato for henholdsvis Live Drive og Gdrive er derfor ukjent.

Kilde:
Microsoft Watch
Fortune

Stikkord: internett, windows