Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mars – den store nettmåneden

Mars var en god måned for søkemotorene. Undersøkelser viser at vårfornemmelsene får folk til å søke etter ferier, utdannelse og fjerne slektninger.

Lupon mot søkemotorer
Ekspertene strides om hva som gjør at søkeaktiviteten på nettet øker når løvet spretter på trærne. Imidlertid er folks søkevaner tydelige:

Vil feriere hos slekta

Det søkes på reiser til påskeferie, sommerferie og fridagene i mai. Blant annet opplever leiebilfirmaene større trafikk på sine sider i mars enn noen annen tid på året.

En evig hit på nettet er genealogi, eller slektsforskning. I mars går fristen ut for å søke opptak til høyere studier i USA, så søk knyttet til emnet utdanning er svært populære.

Google dominerer

Tall fra årets mars måned viser at Google har inntatt en totalt dominerende posisjon i søkemarkedet, med en markedsandel på 42,7 prosent, mens Yahoo kommer på 2. plass med 28 prosent. MSN, AOL og Ask.com følger på plassene etter.

Tolker man denne artikkelen bokstavelig, kan man få inntrykk av at flere amerikanere enn vanlig leter etter en fjern slektning de kan besøke i den byen de skal studere. Og det er kanskje ikke så galt?

Kilder:
Com Score
BetaNews

Stikkord: internett