Annonse


Endelig Beatles på nett

De to gjenlevende Beatles-medlemmene Paul McCartney og Ringo Starr, samt arvingene etter John Lennon og George Harrison, har ventet i det lengste med å gjøre musikken til tidenes største popgruppe tilgjengelig på nettet.

Nye remastere

Nå vil det imidlertid skje. The Beatles tidligere road manager og nåværende direktør for plateselskapet Apple sier at hele katalogen nå er under remastering. Når alle albumene er ferdig mastret, kommer de til å bli gjort tilgjengelige i virtuelle platebutikker.

Det er ikke klart om det blir MSN eller iTunes – eller begge – som får æren av å selge katalogen.

Bitter strid

Sannsynligheten taler likevel for at det er Microsoft og MSN som stikker av med skatten, og ikke Apples iTunes. Apple Corps ligger jo i en bitter rettssak mot IT-selskapet Apple om rettighetene til navnet.

Annonse


Apple Corps mener at Apple har forbrutt seg mot tidligere avtaler der det heter at Apple ikke skal drive med musikk.

Kom i redegjørelse

Forkynnelsen om at Beatles er klar for nettet kom i en skriftlig redegjørelse som Aspinall leverte Høyesterett i London, der saken nå pågår.

Årsaken til redegjørelsen var at motparten hevder at Beatles har latt det digitale toget gå fra seg ved å være det som eneste store pop-navn som ikke selges via nettet i filformat.

Kilde:
Reuters.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse