vista_mac

Annonse


Nå kjører Vista på Mac

vista_macProblemet har hittil vært at Intel-Mac og standard Windows-PC kjører med to forskjellige oppstartssystemer: PC med BIOS (Basic Input Output System) og Apples nye, Intel-baserte maskiner med EFI (Extensible Firmware Interface).

Tvil om Vista

Dette har Apple løst når det gjelder Windows XP, ved hjelp av gratisprogramvaren Boot Camp.

Det har likevel vært tvil om Microsofts kommende operativsystem Windows Vista vil kjøre med Boot Camp. Cameron Esfahani, som er Senior Software Architect hos Apple, har imidlertid uttalt at han ikke tror det vil bli enkelt å kjøre Vista på en Mac. Og Microsoft har vært helt tause om emnet.

I egne hender

Nå har imidlertid entusiastene der ute tatt saken i egne hender, akkurat som de gjorde med Windows XP lenge før Boot Camp kom.

Annonse


På nettet florerer det av lovlige og ulovlige testversjoner av Vista. En av de ferskeste er en utgave fra 3. aprill. Den skal visstnok ligge nær opp til den endelige versjonen, som kommer ut på nyåret 2007.

Fikk det til

En signatur som kaller seg ripm har lagt ut bilder og detaljert beskrivelse av hvordan han (?) gikk fram for å installere Vista på sin MacBook Pro. Etter en del prøving og feiling fikk han det til.

Vi tar alle forbehold om Photoshop-bløff, men det hele ser unektelig nokså troverdig ut.

Se alle bildene på Flickr.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse