Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Enda en HD DVD-laptop

Toshiba var først ut med en bærbar PC med HD DVD innebygd. Nå følger Acer etter med en HD DVD-laptop med gigantisk skjerm.

Acer Aspire 9800
I løpet av mai skal Acers Aspire 9800 dukke opp i europeiske butikker og den har mer moro å by på enn bare neste generasjons DVD-format.

Med eller uten HD DVD

For Aspire 9800 er også utstyrt med en 20-tommer skjerm, som kan vise en oppløsning på smått skuffende 1680 x 1050 punkter. Den har imidlertid opptil 240 gigabyte lagringskapasitet, 1,3 megapiksel webkamera og grafikkortet GeForce Go 7600 fra Nvidida. Man har også en digital/analog hybrid TV-tuner.

Ikke overraskende for en såpass gigantisk bærbar PC gjør den et kraftig innhogg i lommeboka. Man må nemlig ut med over 2 600 dollar (16 871 kroner) når denne kommer i butikken, og det er selvsagt uten norske skatter og avgifter.

Allikevel bør man være forsiktig når man eventuelt bestiller denne maskinen. For Acer har en liten fotnote som sier at HD DVD-spilleren vil inkluderes når den er tilgjengelig. Dette betyr sannsynligvis at første versjon av den bærbare PC-en kun vil ha en vanlig DVD-spiller.

Kilde:
Engadget

Stikkord: laptop, lydogbilde, Maskinvare