Annonse


Gizmondo-topp tatt for bilsvindel

Eriksson skal i følge politiet ulovlig ha importert minst tre luksusbiler i mangemillionersklassen til USA, og skal også være involvert i forsikringssvindel i forbindelse med sin kones Mercedes SLR McLaren. Politiet mistenker ham også for andre svindelforhold.

Gjeng-fortid

Eriksson anmeldte den svindyre Mercedesen stjålet i Storbritannia, og hevet forsikringspengene. I forrige måned ble det oppdaget at han hadde importert den angivelig stjålne bilen til USA, og at han selv kjørte rundt i California med den.

Stefan Eriksson er kjent i Sverige under navnet «Tjock-Steffe», og fikk sparken fra sin stilling som en av toppsjefene i spill/IT-selskapet Gizmondo etter at svensk presse hadde avslørt hans kriminelle fortid i den såkalte «»Uppsala-gjengen».

Opp som en bjørn

To andre sjefer i selskapet hadde bakgrunn i samme miljø, som blant annet fungerte som den svenske underverdenens «inkassobyrå». De skal også ha forsøkt i svindle den svenske Bankgirocentralen for 22 millioner kroner.

Annonse


Gizmondo (bildet) skulle bli Europas svar på Sonys PSP, Creatives Zen og Nintendo DS – alt i en og samme maskin. Selskapet gikk friskt ut, med høyt pengeforbruk, prangende lokaler (blant annet egen butikk på Londons fasjonable Regents Street) og overoptimistiske pressemeldinger.

Like over nyttår gikk selskapet konkurs, etter at spillfolket viste tilnærmet null interesse for det ferdige produktet, en håndholdt spill- og medieterminal.

Kræsj uten skader

Eriksson vakte første gang politiets interesse da han i februar var involvert i en bilulykke der en Ferrari til om lag 6,5 millioner norske kroner kjørte av veien. Eriksson befant seg ved bilvraket da politiet ankom. På tross av at bilen hadde holdt en hastighet på 260 kilometer i timen da ulykken inntraff, hadde han bare lettere skader.

Eriksson opplyste at en tysker med navnet «Dietrich» hadde kjørt bilen. Selv hadde Eriksson en promille på 0,09, bare så vidt over California-grensen på 0,08. «Dietrich» ble aldri funnet.

Kilder:
Aftonbladet
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse