Linux vs Windows

Annonse


MS: – Ikke selg PC uten Windows!

Linux vs WindowsDet er flere grunner til at man velger å kjøpe PC uten operativsystem. Noen velger dette fordi de vil kjøre Linux, mens noen bedrifter har gruppelisensavtaler som gjør dette unødvendig.

Linux-selgere bekymret

Nå frir Microsoft til landets PC-selgere for å få dem til å slutte å selge såkalt nakne PC-er:
– Det er en risiko for deres forretning og deres kunder, og gir dere fem prosent færre muligheter til å markedsføre programvare og tjenester, skriver Michala Alexander i Microsofts Partner Update Magazine.

Linux-selgere uttrykker sin bekymring for at Microsoft nå skal misbruke sin dominerende markedsposisjon for å motarbeide fri konkurranse. De ønsker seg flere nakne PC-er, alternativt PC-er med forhåndsinstallert fri programvare.

Microsoft: – Vi vil bare hjelpe

I den samme artkkelen skriver Microsoft også at de ser etter folk som kan reise rundt til PC-selgerne og forklare dem fordelene ved å selge PC-er forhåndsinstallert med Windows. Etter å ha blitt beskyldt for bølletaktikk og spionasje, har imidlertid Microsoft trukket denne uttalelsen.

Annonse


Microsoft insisterer på at selskapet bare vil hjelpe sine PC-selgende partnere med å realisere potensialet for ekstrainntekter som kommer ved å selge ekstra programvare og lisenser til Windows.

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse