Annonse


Virusmakere i «borgerkrig»

I følge en rapport fra det russiske antivirussselskapet er krigen virusmakerne i mellom i ferd med å nå nye høyder.

Setter rivaler ut av spill

Tidligere har vi sett en ordkrig mellom de ulike aktørene, i form av mer eller mindre skjulte hatmeldinger bakt inn i viruskoden. Vi har også sett programvare som er laget for å ødelegge andre, rivaliserende virus.

Det nye er i følge Viruslist.com at virusmakerne nå har utviklet programvare som erstatter ett virus med et annet. I praksis vil det si at dersom et virus allerede har tatt kontrollen over en PC, vil et annet komme inn og «erobre» den samme PC-en fra den opprinnelige «eieren».

Jobben allerede gjort

Det er nemlig mye lettere å ta over en PC som allerede er infisert enn en «jomfruelig» PC som er fri for virus. Virusmakerne bruker programvare som gir dem oversikt over PC-er som er infisert, uansett hvem eller hva som har infisert dem. Og flere virus bruker samme type hull. Hull som allerede kan være åpnet av en rival.

Annonse


Samtidig viser rapporten at antivirus-bransjen har en stadig vanskeligere oppgave foran seg. metodene de bruker for å avverge virusinfeksjoner blir avslørt fortløpende.

Taktikker for å spore opp virus ved hjelp av såkalte fluepapirmaskiner (honeypots) er ikke spesielt effektive lenger. Disse maskinen blir nærmest øyeblikkelig utsatt for DoS-angrep som setter dem ut av spill raskt og effektivt.

Les hele rapporten på Viruslist.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse