Christopher Nielsen

Annonse


Christopher Nielsen i ukas podcast

Christopher NielsenChristopher Nielsen, kjent som tegneseserietegneren som ikke kan tegne og mannen bak TV-serien To Trøtte Typer, er kunstnerisk ansvarlig for den store norske 3D-animerte langfilmen Slipp Jimmy Fri.

Filmen har première på norske kinoer 21. april, og blir garantert ulikt alt du tidligere har sett innen 3D-animert film. For Nielsen og Storm Studio nekter å spille etter reglene lagt ned av dagens rådende filmselskaper, og bytter ut havfruer, gladlaks og søte cowboyleker med rusa trøttinger, narkomane sirkusdyr og samemafiaen.

– I motsetning til f.eks Pixar, som har veldig rene flater og lekestuebelysning, har vi brukt dramatisk lyssetting og lessa ned med veldig mye detaljer i teksturene, for å få et litt røffere utseende. Det er enorme muligheter innen 3D-grafikk, men etter mine begreper har det overhodet ikke blitt utforsket, sier Nielsen.

Slipp Christopher fri

Etter å ha jobbet med Jimmy-prosjektet siden 1998 har Nielsen riktignok fått nok av livet som filmregissør. Nå er det tilbake til røttene.

Annonse


– Jeg er drittlei av hele filmbransjen. Film er artig det, forsåvidt, men å bruke 10 år av livet mitt på ett prosjekt blir litt for mye. Det er også for dyrt å lage film med så høy kvalitet som dette. Nå skal jeg tilbake til å tegne tegneserier, sier Nielsen til ITavisen.

Hør hele intervjuet

Du kan høre hele intervjuet med Christopher Nielsen i ITavisen Podcast 034.

Der vil vi naturligvis som vanlig også prate løst og fast om aktuelle saker fra IT-verdenen den siste uka, og blant annet anmelde det nye Tomb Raider-spillet.

For mer informasjon om hvordan du kan abonnere på fremtidige podcaster fra ITavisen, se denne siden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse