badware

Annonse


Spyware i gratis Sudoku

badwareDet siste innen spionvare er at bakmenn bruker den populære Sudoku-farsotten til å spre programmene sine. Disse brukes så til å bombardere PC-brukeren med reklame.

Svært populært på kort tid

Sudoku, som kan minne litt om kryssord med tall, er på kort tid blitt allemannseie. Titusenvis spiller det på nettet, og mange laster ned gratis spill.

Nå går IT-sikkerhetsselskapet Panda Software Communication ut og advarer mot Yazzle Sudoku, et populært gratis nedlastingsspill. Med på kjøpet når du laster ned, får du spionvare som gir deg uønsket reklame på PC-en.

– Spionvare er uakseptabelt

Så snart Yazzle Sudoku er installert på PC-en, oppretter den flere filer i Windows-registret for å sikre at den holder seg aktiv. Brukeren blir faktisk advart om at spionvare er i ferd med å bli installert, men de fleste samtykker fordi de ellers ikke vil få spilt spillet.

Annonse


Panda Software Communications mener spionvare er en av de største truslene i dagens sikkerhetsbilde for PC-brukere. Selv om det kan virke mer irriterende enn farlig, bør man ta spionprogrammene på alvor. Ikke bare gjør de PC-en tregere, de invaderer også PC-brukerens privatsfære.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse