Grådig fildeling

Annonse


Tar ikke norske fildelere

Grådig fildelingMusikkindustrien offentliggjorde tirsdag at så mange som 5500 personer i omtrent 2.000 forskjellige saker kan bli straffeforfulgt etter at de har blitt anmeldt for brudd på opphavsrettslovene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Mens både finner og svensker skal være blant de anmeldte, er ingen nordmenn trukket inn i aksjonen.

– Vi er i gang, men det er ikke tatt ut noen søksmål per i dag. Det vil imidlertid skje noe i nærmeste framtid, sier Marte Thorsby i IFPI, den internasjonale plateindustriens forening, til Dagbladet.no.

Flest menn

I alt er personer fra ti europeiske land anmeldt. Det skal være flest menn mellom 20 og 35 år som er anmeldt for å ha spredt musikk som er beskyttet av lovverket, men også foreldre som ikke har passet godt nok på hva barna har foretatt seg på datamaskinen.

Annonse


Det europeiske CD-markedet har i mange land falt som en stein de siste årene. I Portugal har platesalget falt med 40 prosent de siste fire årene samtidig som utbredelsen av fildeling har eksplodert, spesielt blant studenter.

Blant de mer spesielle som er blitt anmeldt er en finsk tømmerhogger, en britisk postmann, en tsjekkisk IT-sjef og en tysk dommer, opplyser en talsmann for den europeiske grenen av IFPI.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse