Annonse


Se Tippeligaen på mobil

Norsk toppfotball blir stadig mer tilgjengelig. Nå tilbys hvert spark både på nett-TV og mobiltelefonen.

Skal på nett og mobil

I medieavtalen til 1 milliard kroner lå også rettigheter for bildedistribusjon via bredbåndsinternett og mobiltelefoner. Nå kan fotballinteresserte følge sitt favorittlag og motstanderne også uten TV-apparat.

TV 2 Interaktiv og Telenor selger forskjellige pakker. Men er man fotballgal, er tilgjengeligheten nær komplett.

– Vi har noe riktig stort å feire i dag, sa divisjonsdirektør Berit Kjøll i Telenor før presentasjonen. Ifølge hennes medarbeidere og samarbeidspartner er satsingen «unik i Europa».

Annonse


Under vinter-OL ble det gjennomført et mobiltilbud. Det slo godt an. ? En undersøkelse etter dette viste at folk etterspurte mer sport, og fotball var øverst på ønskelisten, sier Kjøll.

Magasin

Via mobiltelefon (3G) og nett-TV tilbys nå full direkteservice fra start til mål i alle kamper. Brukerne kan blant annet svitsje mellom kampene underveis.

TV 2s sendinger under eliteserierunden vil foregå uten bilder fra arenaene. Mål og situasjoner skal summeres opp i et magasin på kveldstid.

I tillegg sender TV 2 og TV 2 Zebra tre kamper direkte hver serieomgang. På betal-TV kan de fire resterende oppgjørene kjøpes.

– Ledende fotballnasjon

Klubbene i eliteserien og førstedivisjon inngår også i en storsatsing på en fotballportal på internett. Der skal blant annet redaksjonelt stoff, statistikk og videoklipp følge norsk fotball svært tett.

– Vi har håp om at denne portalen fort blir den største og beste i Norge, Norge er nå i ferd med å bli en ledende fotballnasjon, i hvert fall når det gjelder de løsninger fansen kan ta i bruk for å følge sine favorittlag, sier direktør i Norsk Toppfotball Kjetil Siem.

Annonse