Annonse


TEST: Nokia 3250

For Sony Ericsson har tatt en soleklar ledelse når det gjelder musikkmobiler. Derfor kom det heller ikke som noen overraskelse da Nokia lanserte sitt XpressMusic-merket for et halvår tilbake. En ny serie musikkoptimaliserte mobiltelefoner, med Nokia 3250 som første eksempel.

Mange funksjoner

Designet er det man merker først med denne mobilen. For selv om den ser ut som en klassisk candybar-mobil skjuler den litt ekstra. En kjapp vridning på nummertastaturet for musikksnarveistastene til å dukke opp foran på mobilen. En fin måte å spare plass på som vi har stor sans for.

Riktignok er mobilen allikevel stor og klumpete, men med den imponerende rekken funksjoner denne mobilen har er dette relativt forståelig. 3250 har nemlig støtte for høyhastighets dataoverføring via EDGE, trådløs stereolyd, god synkronisering, minnekort og to megapikselkamera.

Glimrende lyd

Når det gjelder musikkfunksjonene er de rett og slett glimrende. Lyden er suveren til å komme fra en mobil, både via høyttalerne og via det medfølgende handsfree-settet (med fjernkontroll, mikrofon og mulighet til å koble til andre hodetelefoner). Overføring av musikk via PC-en skjer i løpet av et blunk og det følger med et 512 MB microSD-minnekort som gjør at man har plass til en god del musikk.

Annonse


Skjermen på telefonen virker litt grøtete og kameraet er heller ikke helt på topp, selv om man i full dagslys kan ta gode bilder i to megapiksler oppløsning. Vi er heller ikke helt fornøyde med plasseringen på kameraet, som gjør det til tider vanskelig å endre innstillinger på det.

Lover godt

Uansett er Nokia 3250 en veldig god mobil, med et godt om ikke lynraskt operativsystem (Symbian Series 60). Lyden gjør dette til den beste dedikerte musikkmobilen på markedet og får oss til å glede oss enormt til N91, som er den neste XpressMusic-mobilen som kommer, med trådløst nett og fire gigabyte harddisk.

Sony Ericsson må i hvert fall begynne å se seg over skulderen – for nå har Nokia tatt opp hansken.

Du kan finne en mer utfyllende test på DinSide

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse