Annonse


Nær slutten for PSP-film

Salget av spillkonsollen PlayStation Portable har vært en enorm suksess for Sony. Etter lanseringen tydet også de første tallene på at filmer til konsollen solgte som varmt hvetebrød. Men nå ser det langt dystrere ut.

– En fiasko

Salget av filmene i UMD-formatet (som benyttes av PSP) har imidlertid sunket drastisk og støtten fra filmstudioene er på vei til å forsvinne. Flere studioer har enten stoppet å produsere UMD-filmer eller kuttet ned på planene.

Universal Studios, Paramount Pictures og Image Entertainment har sluttet UMD-produksjonen, mens 20th Century Fox og Buena Vista har nedskalert sine planer. Selv Sony Pictures har i stillhet kuttet ned på sine lanseringsplaner.

En toppsjef i filmbransjen kaller formatet en ny Sony-fiasko og sammenligner det med Blu-ray, som er det kommende formatet for høydefinisjons DVD-er.

Annonse


Redningen er TV

Sony jobber nå med å redde formatet og blant annet skal neste generasjons PSP kunne hjelpe på. Denne skal nemlig kunne kobles til TV-skjermen, noe som gjør at man slipper å se filmene på den minimale skjermen. Spørsmålet er om konsollen dukker opp i tide.

Sony skal i løpet av neste uke ta opp disse planene med filmbransjen for å se om den kan få studioene til å ha litt is i magen frem til denne dukker opp.

Kilde:
BetaNews

Annonse