Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lurer Explorer-brukere med BBC-mail

Cyberkriminelle sender nå ut massemail som skal lokke mottagerne inn på en falsk BBC-side der de blir infisert med spionvare uten å vite det.

Virusmail
Det mye omtalte sikkerhetshullet i Internet Explorer blir nå utnyttet til fulle av cyberkriminelle, som er ute etter informasjon de kan bruke til å svindle uskyldige PC-brukere.

Logger tastetrykkene dine

Det siste fremstøtet er en massemail som leder til en falsk BBC-side. Skript på denne siden laster så ned en tastelogger på maskinen din. Denne logger alt du foretar deg når du besøker bestemte sider, som nettbanker og andre betalingsløsninger på nettet.

Mottagere oppfordres til å ikke følge lenkene i den omtalte mailen, som presenterer utdrag fra nyheter på BBCs hjemmesider og oppfordrer folk til å lese mer.

– Bruk en annen nettleser

Det er foreløpig ikke kommet noen anbefalt fiks til sikkerhetshullet i Microsoft Explorer. Sikkerhetseksperter anbefaler at man skrur av Active X-kontroller i nettleseren, eller aller helst bruker en annen nettleser til problemet er fikset. Foreløpig ser det ut til at Microsoft vil slippe en fiks 11. april.

Kilde:
BBC
News.com

Stikkord: internett, virus, windows