trond_giske

Annonse


Giske: – Bare ta fildelerne

trond_giskeDenne uken ble det klart at norsk film- og platebransje planlegger en storoffensiv mot fildelere. I den forbindelse har flere bransjeaktører etterlyst et klarere engasjement fra Trond Giske. Det får de nå:

– Ulovlig nedlasting er tyveri

– Om man driver med ulovlig fildeling og samtidig bryr seg om kultur, skyter man seg selv i foten. Om ikke opphavsmennene får betalt, kan det føre til at det ikke blir gitt ut flere plater eller filmer. Å laste ned en film uten rettighetshavers tillatelse er like alvorlig som å stjele en jakke i butikken, sier Giske til Dagbladet.no

I forrige uke ble en Fredrikstad-mann siktet for å ha lagt ut filmen «Pitbullterje» til nedlasting. Dette er antagelig bare den første i en rekke slike saker når bransjen nå vil spre skrekk i fildelerne. I Sverige har fildelere måttet betale saftige bøter i en tilsvarende kampanje.

Vil utestenge fildelere

Giske støtter kulturorganisasjonenes kamp mot fildeling, og sier politi og domstoler har alle muligheter til å tiltale og dømme de som bryter åndsverkloven. Han utelukker heller ikke at det kan bli tatt lignende grep som i Danmark, der internettleverandørene har fått beskjed om å utestenge fildelere.

Annonse


Kopibeskyttelsen til iTunes vil derimot Giske til livs. Kulturministeren har ingen problemer med kopibeskyttelse som kun beskytter mot mangfoldiggjøring, men vil stoppe den dersom den binder kunden til et bestemt produkt.

Kilde:
Dagbladet.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse