Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Warcraft-ekspert saksøker Blizzard

Blizzard hindret den 24-årige World of Warcraft-spilleren fra å selge sin WoW guidebok på eBay. Nå går han til sak mot spillselskapet.

Florida-mannen Brian Kopp er så durkdreven i det populære online-rollespillet World of Warcraft at han skrev sin egen uoffisielle guidebok med tittelen The Ultimate World of Warcraft Gold & Leveling Guide.

– Utnytter vårt gode navn og rykte

Boken ble solgt via eBay for omtrent $15 stykket, inntil Blizzards advokater reagerte og fikk presset auksjonsnettstedet til å fjerne Kopps guidebok.

Blizzard hevder at Kopp bryter loven ved å selge en bok som kommersielt utnytter det gode merkenavnet som selskapet har bygd opp i forbindelse med World of Warcraft, og avviser Kopps påstand om at boken hadde «utdannelsesverdi».

Går til sak mot spillgiganten

Kopp på sin side hevder hardnakket at boken ikke er et overtramp mot Blizzards copyright, i det den klart og tydelig erklærer seg uoffisiell på første side, ikke inneholder verken opphavsrettighetsbeskyttet tekst eller story-elementer, og at bruken av utvalgte skjermbilder faller inn under det amerikanske «fair use»-prinsippet.

Ikke bare står Kopp fast på sin rett til å selge boka si, han går også til sak mot Blizzard. I søksmålet forlanger Koop erstatning som blant annet skal dekke inn tapte salgsinntekter, en rettsordre som forbyr Blizzard å prøve å hindre videre boksalg, og en dom som fastslår at boka er beskyttet av ytringsfriheten og ikke bryter opphavsrettsbestemmmelser.

– Slik kan det ikke være

– Hvis spillselskapet får gjennomslag her, vil det å selge en veiledningsbok om Microsoft Word være en forbrytelse mot Microsofts copyright, spesielt hvis boken inneholder et eller flere skjermbilder av brukergrensesnittet. Slik kan ikke loven fungere, argumenterer Kopps advokat Paul Levy fra advokat-gruppen Public Citizen.

Kilde:
Gamespot

Stikkord: pc